alkotmány II.

 2010.10.29. 00:49

Lázár János szerint jelenleg nincs más lehetőség a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszaszerzésére, mint az alkotmány, valamint az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítása, és a különadóról szóló törvényjavaslat újbóli beterjesztése. Jelenleg csaknem egymilliárd forintnyi végkielégítésről van szó a Magyar Fejlesztési Banknál, a MÁV-nál, a BKV-nél. Ha nem oldjuk meg ezt a problémát "a szocialisták emberei az arcunkba fognak nevetni" – érvelt a frakcióvezető. Orbán Viktor próbál úgy csinálni, mintha a népakarat beteljesülésének ellehetetlenítése miatt kellene megregulázni az alkotmánybíróságot, és ezekkel a lépésekkel a népakarat fizikai manifesztációinak (ie.:népek) szocialisták által történő galád arculnevetését kellene elsősorban megakadályozni. És azt is mondja, hogy mindenki hálás lehet neki, mert csaknem egymilliárd forintot fog mostaztánhirtelen megspórolni.

Lefordítva:

Igazándiból az van, hogy a mostani alkotmánybírósági indoklásból gyakorlatilag direkt levezethető módon az alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakba utalandó járulékokkal kapcsolatos ötletet, és a bankadót is nyilvánvalóan elkaszálná. Ez a döntés viszont már a "nem lesznek megszorítások" és ezek szinonímáinak mantrázását lehetetlenítené el, ilyen döntések drámai költségvetési kihatásait nem kell "fordítani". A tavaszi kampány fényében ez megengedhetetlen, megmagyarázhatatlan, ennél még a jogállamiság megszűnése is sokkal jobb. Filmen már mindenki látta a pillanatot...

https://www.youtube.com/watch?v=GNAHjsAnTd4

Tisztánlátás fél egészség, Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

ps.: Ha én lettem volna Lázár János, akkor a nyamvadt egymilliárd helyett nyilván a kommunikációs szempontból hatásosabb ezermilliót használtam volna, bár a millióezer szóösszetétel, és az ezresekből épített százméteres torony víziója lett volna a non-plus-ultra.

 

 

Címkék: mfb orbán fidesz bkv máv alkotmány pénztár lázár szocialisták

A bejegyzés trackback címe:

https://forditott.blog.hu/api/trackback/id/tr102406762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása