nyugdíjpénztár I.

 2010.10.20. 10:16

 Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője Szanyi Tibor felvetésére ezekkel a szavakkal reagált: "Bármennyire is fáj a szocialistáknak, bármennyire is MSZP-s üzleti érdekeket sért, a kormány meg fogja védeni a nyugdíjakat a spekuláns üzletemberektől, mert senki sem kényszeríthető arra, hogy nyugdíjjárulékait nyugdíjtőzsdére vigye."

Lefordítva:

Kormányunknak piszkosul szüksége van a pénzre, mert nem tudja finanszírozni a jelenlegi kiadásait, és a struktúrális reformok végrehajtását egyenlőre nem meri elkezdeni. Ennek érdekében az eddigi határozottsággal teljes összhangban minden eszközzel megpróbálja átterelni az embereket a magán-nyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe. Ami rendben is van akkor, ha a kormányfő (és ő láthatóan meg is tesz ezért mindent, talán még el is hiszi) garantálni tudja azt, hogy 2040-ben is az ő jelenlegi ígérete fog érni bármit is. Arra buzdítani azonban, hogy már megtakarított pénzt rakjon át valaki egy felosztó-kirovó rendszerbe, amikor SEMMILYEN GARANCIA NINCS ARRA, hogy 25-30 év múlva az állam egyátalán képes lesz nyugdíjat fizetni elképesztő. 

Tisztánlátás fél egészség, Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

Címkék: mszp orbán fidesz nyugdíj tőzsde nyugdíjpénztár szíjjártó

A bejegyzés trackback címe:

https://forditott.blog.hu/api/trackback/id/tr902385492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása